HTML

Pénzesblog

A bankjegyek, papírpénzek gyűjtése az utóbbi 10-15 évben elterjedt, világméretű közösséget létrehozó hobbivá vált. Sokan, sokféle tematika szerint gyűjtenek különbőző papíralapú fizetőeszközöket. Sokan egyszerűen csak a szépségükért gyűjtik, mások befektetésnek szánják, és vannak akik a bankjegyek által elmesélt történetek illusztrációját látják bennük.

Hasznos linkek

Utolsó kommentek

Linkblog

A hónap bankjegye

2007.11.29. 18:51 :: Notecollector

 

 

1000 gulden 1815 Holland-India

2008 November



Ez a papírpénz személyes kedvencem, az első, 1815-ös Holland-India sorból származik. A kiadás még a holland kormány kiadása, a Jávai Bank csak 1928-túl kapja meg a bankjegykiadás jogát. Holland India jórészt a mai Indonézia volt, az ígérvény jól tükrözi nyelvi sokszínűségét, mivel 4 különböző nyelven található rajta felirat. Az állam megnevezése még Holland-Kelet-India. A bankjegy már nem az én gyűjteményemben található.

Gyűjtenél? Katt ide!

Szólj hozzá!

Címkék: a hónap bankjegye holland india

A bejegyzés trackback címe:

https://banknotes.blog.hu/api/trackback/id/tr17247037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása